Byggnadsprojekten

Skriv svar
Användarvisningsbild
utn
administratör
Inlägg: 3092
Blev medlem: tis 18 mar 2003, 22:32
Ort: Vellinge

Byggnadsprojekten

Inlägg av utn » fre 02 jan 2009, 12:25

Området på den svenska sidan av öresundsbron expanderar kraftigt. Vid Hyllie har Malmös nya Arena med plats för 15000 åskadare just invigts.
Vi var där någon vecka senare och lyssnade på den spanske tenoren Careras framträdande. Detta inför 10000 åskådare. Byggherre till arenan är den legandariske Percy Nilsson, som också står för en stor del av övrig bebyggelse i området. Här skall byggas bostäder och affärscentrum.
I anslutning till arenan byggs också citytunnelns station Hyllie. Det blir möjligt att nå denna samlingsplats från kontinenten, norra Sverige, Göteborgsregionen och Norge per tåg inom ett par år.
Ett annat gigantiskt projekt i närheten är Lillgrunds vindkraftverk. Vattenfall har byggt inte mindre än 48 vindsnurror, en nätt investering på 1,8 miljarder kronor, sydost om bron 7 km från svenska kusten.
Kraftverket är i full drift efter en del förargliga förseningar. Protester mot de höga tornen har inneburit domstolsförhandlingar Man fick lov att bygga dem med höjden 115 meter, vilket folk inte gillat.Det var också problem med växellådorna som försenade projektet. Nu är problemen övervunna.Kraftverket kan ge 110 MW och beräknas producera 0,33 TWh per år vilket skulle kunna räcka för 60 000 hushåll.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
mail till någon administratör: admin@notiser.com

Skriv svar