Nyårsafton 2008

Skriv svar
Användarvisningsbild
utn
administratör
Inlägg: 3092
Blev medlem: tis 18 mar 2003, 22:32
Ort: Vellinge

Nyårsafton 2008

Inlägg av utn » tor 01 jan 2009, 13:00

Under den här tråden ämnar jag börja skriva små rapporter från vårt liv här på Söderslätt, vid porten till Europa, detta nådens år 2009.
Idag nyårsdagen är jag liksom de flesta lite seg. Det blev sent igår. Vi var på middag i Limhamn hos och med goda vänner.
Värdinnan är inte bara en framstående jurist utan också en enastående kock och festfixare.
Vi bjöds på mat i sjuttiotalsstil. Skaldjurssallad med utsökt vitt alsacvin, oxfile med legymer, stekt potatis och lätt italienskt rödvin.
Ostbricka och slutligen en glace a feu med sprakande tomtebloss och ett mustigt Sauternesvin. Vi satt till bords mellan kl 1900 och 2345 under livlig konversation om de utflykter vi avverkat tillsammans under året som varit. Vi har utforskat Mecklenburg -Vorpommern grundligt. Övernattat i Greifswald, Heiligenhafen, Wismar och träffat många f.d ossies . Visste ni att Mecklenburg-Vorpommern var svensk provins under nästan 200 år. Vi förlorade det först år 1809. Där bor idag 1,7 milj människor. De flesta har en positiv anknytning till Sverige. Vi besökte t.ex en förstklassig krog i Wismar som heter "Alte Schwede", ett tyskt uttryck som i norra Tyskland är skämtsamt men i södra delen av förbundstaten är ett grovt skällsord. "Alte Schwede" var utsmyckat med pampiga byster av svenska fältherrar, kungar och t.o.m inramade foton av den nuvarande svenska kungafamlijen, som gjorde stället för ett par år sedan.
Vi har också utforskat Werner von Brauns raketforskningsanläggning i Penemunde på Usedom, botaniserat på Rugen och känt historiens vingslag i Stralsund.Det finns mycket att prata om.
Mycket har hänt under 2008. Nu börjar vi planera för 2009. Vi fick gott om tid att begrunda detta. Taxin kom först kl 0400. En ung gentleman körde oss då till Hököpinge för välbehövlig vila.
Vår chaffis var en kul prick. Han har de senste åren livnärt sig på att fixa kurser i svenska i italien. Han blev kvar där för några år sedan då han råkade ut för en MC-olycka. Nu har lågkonjunkturen drabbat hans verksamhet och han har återvänt till fäderneslandet och arbetar sig långsamt upp till Stockholm med mellanlandning några veckor i Vellinge.
Slut för idag nu gäller 20 minuter på motionscykeln.
t
mail till någon administratör: admin@notiser.com

Skriv svar